مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

امروزه ميزان شكايات و تشكيل پرونده در دادگاه‌ها بسيار بيشتر از سال‌هاي قبل شده است و مي‌توان گفت كه ميزان طرح دعوا در مراجع قضايي رو به افزايش است. براي طرح دعوا دو فرد با عنوان‌هاي خوانده و خواهان وجود دارند كه در دادگاه در مقابل يكديگر خواهند بود و هركدام مي‌توانند از خود دفاع كنند. اما نكته حائز اهميت اين است كه افراد براي طرح دعوا و همچنين دفاع نمودن از خود در خصوص يك دعوا در مراجع قضايي مي‌بايست حتما داراي اهليت باشند. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص ايراد عدم اهليت خواهان و خوانده توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 منبع : ايراد عدم اهليت خواهان و خوانده

ايراد عدم اهليت چيست‌‌‌‌ ؟

فردي كه از ديگري در دادگاه شكايت مي‌كند و يا مي‌خواهد در مقابل طرح شكايت ديگري در دادگاه از خود دفاع كند مي‌بايست حتما داراي اهليت باشد. ‌‌‌‌ا‌هليت به اين معناست كه فرد به بلوغ كافي رسيده باشد و بتواند تمامي امور مالي خود را بدون كمك و سرپرستي ديگران انجام دهد، سفيه نباشد و همچنين دچار جنون نيز نشده باشد. چنانچه يكي از طرفين دعوا داراي ‌‌‌‌ا‌هليت نباشد طرف ديگر مي‌تواند به عدم ‌‌‌‌ا‌هليت او ايراد وارد كند كه در اين صورت شرايط براي هردوي آن‌ها تغيير مي‌كند.

ايراد عدم اهليت خواهان

خواهان كسي است كه دعوا را در دادگاه طرح كرده است. هرگاه فردي از ديگري در دادگاه شكايت كند و خواهان برخورد قانوني با او شود خواهان نام مي‌گيرد. حال در برخي موارد خواهان داراي ‌‌‌‌ا‌هليت نيست كه در اين صورت خوانده مي‌تواند به عدم ‌‌‌‌ا‌هليت او ايراد وارد نمايد. خوانده مي‌تواند تا پايان اولين جلسه دادرسي ايراد عدم ‌‌‌‌ا‌هليت خود را در دادگاه مطرح كند و چنانچه ايراد عدم ‌‌‌‌ا‌هليت به خواهان وارد گردد مي‌بايست خواهان از ادامه دعوا امتناع كرده و فرد ديگري به نيابت از او دعوا را ادامه دهد. اين فرد قيم يا ولي محجور است.

ايراد عدم اهليت خوانده

خوانده كسي است كه در دادگاه از او شكايت شده است. چنانچه فردي در دادگاه عليه شخص ديگر شكايت كند آن شخص به عنوان خوانده شناخته مي‌شود. اما گاهي پيش مي‌آيد كه خوانده داراي ‌‌‌‌ا‌هليت نيست و هنوز به بلوغ كافي براي دفاع از خود در دادگاه نرسيده است و ‌‌‌‌ا‌هليت ندارد. در اين صورت خواهان مي‌تواند به عدم ‌‌‌‌ا‌هليت خوانده ايراد وارد نمايد. چنانچه خواهان ايراد عدم ‌‌‌‌ا‌هليت را نسبت به خوانده در دادگاه طرح نمايد خوانده موظف است كه از ادامه دعوا و دفاع از خود امتناع كند و اين‌كار را به ولي يا قيم خود بسپارد.

سوالات متداول

‌‌‌‌ا‌هليت به چه معناست‌‌‌‌ ؟

‌‌‌‌ا‌هليت به اين معناست كه فرد به بلوغ كافي رسيده باشد، سفيه و مجنون و… نباشد كه توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آمده است.

خواهان كيست‌‌‌‌ ؟

خواهان به كسي گفته مي‌شود كه اقدام‌ به طرح دعوا در دادگاه مي‌كند.

خوانده چه كسي است‌‌‌‌ ؟

خوانده به فردي گفته مي‌شود كه در دادگاه عليه او طرح دعوا شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ايراد عدم اهليت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ايراد عدم اهليت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/19  ] [ ۰۷ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب